Опис порід казарок

Казарка - це незвичайне перната невеликих розмірів, яке водиться біля відкритих водойм. Волелюбний пернатий добре плаває, пересувається по суші і літає. Щорічно казарки збиваються в зграї і мігрують в теплі краї.

казарки

Витривала особина не любить морозні зими і відправляється на південь в пошуках їжі для всієї зграї. Які види казарок зустрічаються в природі? Дізнаємося все про червонозобої птиці казарки.

Невелика птах - казарка

На вигляд це дуже красива, але нічим не примітна порода пернатих, що не йде на контакт з людиною. Такі птахи тримаються зграєю і ведуть згуртований образ життя. Молодняк виходжують всі дорослі особини, а під час міграції зграя піклується про хвору або поранену особини. Пернаті відрізняються від інших диких порід темним забарвленням, який переливається на сонячному світлі. Летять завжди все разом строгим ключем, який чутно на кілька кілометрів.

Вірні крилаті знаходять собі пару для продовження роду, і як тільки самка сідає на яйця, самець стає головним захисником майбутнього потомства. Самка висиджує від 6 до 8 гусенят за один раз. Всього за місяць яйця перетворюються в виводок, який до осені готовий міняти місце проживання зграї. На казарок постійно полюють. Хутро казарки використовується для пошиття утеплювачів або наповнювачів, а дієтичне м'ясо казарки підходить навіть хворим людям.

Відрізнити цю породу від інших диких нескладно. Невеликі розміри, темна головка і сіра очеревина - казарка виділяється здалеку. Пернаті люблять воду і облаштовують власні гнізда в густих заростях трави. Раціон дорослих і молодняку ​​в основному складається із зелені, в якій багато вітамінів і корисних речовин. Розрізняють декілька видів пернатих, що зустрічаються в природному середовищі існування.

Різновид пернатих породи казарка

Казарка - водоплавна птиця з добре розвиненими інстинктами. Виловити її вкрай важко навіть на суші. Пташка це невелика і швидка, що ускладнює завдання будь-якого мисливця. Для зручності за місцем проживання і способу життя диких гусей, пернатих розділили на кілька видів:

  • белощекие казарки;
  • Краснозобая підвид;
  • канадська казарка;
  • чорний дикий гусак;
  • белолобая казарка;
  • гавайська казарка.

Казарка (rufibrenta ruficollis) - птах непроста, має свої особливості і шкідливий, хитрий характер.

У кожного підвиду виділяють власні зовнішні особливості, які залежать від щоденного раціону пернатих або навколишнього середовища. Оперення дорослих особин практично не змінюється від складу води в озері або річці. Казарка різних видів може відрізнятися за масивністю тулуба або розмірами окремих частин тіла. Живуть такі казарки тільки в теплих країнах з континентальним кліматом. Розлучаються казарки в невеликій кількості по всьому світу.

Де цей різновид воліє жити? Гусь роду казарок не перебуває у лісових районах або на місцевості з невеликою кількістю відкритих водойм. Облаштуватися зграя може навіть біля водоймищ. Якщо біля водойми знаходиться достатня кількість зелені, таке місце стане постійним домом для зграї. Мешкає гавайська або канадська казарка на одному континенті і навіть після міграції повертається на колишнє місце проживання. Чим відрізняється гавайська казарка і гуси канадської породи?

Зовнішній вигляд птиці

Незалежно від виду казарка (дикі гуси) зовні нагадує качку.

Живе цей різновид крилатих в диких умовах, тому людині сплутати різні підвиди дуже легко. Одомашнена качка виглядає, як пернаті, які живуть біля водойм. Невеликі розміри тіла, якими відрізняється казарка, можуть видати її за іншого пернатого. Доросла особина такої породи (дикі гуси) має чорне забарвлення голови і сірий або білий колір тулуба. Червона порода виділяється за рахунок яскравих плям на шиї.

Зовнішній вигляд - не єдина відмітна риса різних підвидів. Поведінка казарки, кількість її потомства і спосіб життя можуть істотно відрізнятися. Всі ознаки допомагають встановити точну різновид пернатих, які проживають у річок або озер. Ділиться доросла особина (дикі гуси) за наступними критеріями:

  1. Казарка білощокий. Довжина тулуба птаха сягає до 80 см з максимальною вагою тушки в 3 кг. Спина переважно темного кольору, шия трохи світліше. Живіт білий, іноді з сірим відливом. Щоки світлі, добре виділяються на тлі чорної голови. Проживає порода в теплих країнах (Тундра або холодний клімат пернатому не підходять).
  2. Казарка кразнозобая. Краснозобая пернатий відрізняються широкою шиєю і коротким дзьобом. Забарвлення пір'я переважно рудий або коричневий. Оптимальна вага птиці становить 2 кг при довжині тулуба 60 см.
  3. Канадський пернатий. Темна голова, чорне оперення до тулуба. Бока і живіт сірі, світліше пір'я крила. Максимальна довжина - метр (рекордсмени досягали величини в 101 сантиметр) і вага до 7 кг. Тундра або холодний клімат канадської птахові не до душі, вона вибирає вологе середовище в теплих районах. Червона плямиста головка відрізняє самок і самців.
  4. Чорні птиці. Колір птиці коливається від чорного до темно-коричневого. На шиї пернатого виділяються білі пір'їнки, які з боку нагадують нашийник. Світлий пух на животі також вказує на чорну породу диких гусей, які живуть біля озер (Тундра, райони з постійною посухою для місця проживання не підходять).
  5. Гавайська чистокровна казарка. Такий різновид птиці проживає тільки в теплих або острівних країнах (Тундра або Тайга не підходять категорично). По всьому тілу у гавайського гусака видно білі плями.
  6. Білолобий вид. Маленькі тушки гусей на відміну від сірих порід виділяються коротким оперенням і непомітним кольором пуху по всьому тілу. Голова обрамлена характерною облямівкою. На спині проглядаються темні плями.

Істотної різниці для мисливця різновид диких гусей не має. М'ясо птиці буде смачним і корисним в тих випадках, якщо пернаті правильно і збалансовано харчуються, яким би не був регіон, в якому вони гніздяться. Волелюбні птахи не збиваються в занадто великі зграї, а молодняк проживає з батьками до 2-х років.

Розвести дикого гусака в домашніх умовах не вдасться. Птахи з невеликою вагою і яскравим забарвленням пір'я люблять дикі простори неподалік від прохолодної річки. Вилов пернатих строго регулюється законами.

Спосіб життя породи

Самка може мати здорове потомство тільки в сприятливих умовах. Птахам потрібна чиста вода і багато зелені. Харчуються зграї залишками пшениці і ячменю після збору врожаю. Гніздиться гуска один раз на рік, в основному влітку, коли зеленого прикорму і води вдосталь.

Мігрують гусячі групи восени до настання перших холодів. Переміщаються пернаті уздовж великих річок, навіть якщо для цього необхідно подолати велику кількість кілометрів. Молодняк будь-якого виду подорожує разом з дорослими гусаками і бере участь у видобутку їжі для зграї.

Рекомендуємо

Які гриби збирають в Підмосков'ї в липні
2019
Правила відгодівлі свиней
2019
Вирощування Дівочого винограду
2019